«Προϊόν Ψυχρού Πολέμου το ΝΑΤΟ» – «Στόχος του η αντιπαράθεση με τη Ρωσία»

Σε δηλώσεις σχετικά με την γνώμη που διατηρεί η Ρωσία όσον αφορά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις ημέρες αυτές στις Βρυξέλλες, προέβη ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

propoli

Ο Πεσκόφ, σε δηλώσεις του από την ρωσική πρωτεύουσα, διεμήνυσε την άποψη της ρωσικής ηγεσίας, σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ αποτελεί ένα «προϊόν του Ψυχρού Πολέμου» στόχος του οποίου είναι η «αντιπαράθεση» με τη Ρωσία.

Σημειώνεται πως η Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο (Τετάρτη 11/07 – Πέμπτη 12/07) στις Βρυξέλλες. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με τη στάση που αναμένεται να κρατήσει, ανακοινώνοντας πως πρόκειται να θέσει το ζήτημα των οικονομικών υποχρεώσεων των συμμάχων του για άλλη μια φορά στο τραπέζι των συνομιλιών, γεγονός που φέρνει σε αμηχανία τις ηγεσίες των χωρών-μελών της Συμμαχία.

Αναφορικά με αυτές τις εξελίξεις, ο Πεσκόφ τόνισε πως το Κρεμλίνο δεν πρόκειται να αναμειχθεί με τις μεταξύ τους διαφορές.

«Οι μεταξύ τους διαφορές δεν μας αφορούν. Η σχέση μας με το ΝΑΤΟ είναι σε όλους γνωστή. Αυτή η συμμαχία είναι προϊόν του Ψυχρού Πολέμου και της αντιπαράθεσης που υπήρχε εκείνη την εποχή» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Μάλιστα, παραθέτοντας μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων της συμμαχίας έναντι της Ρωσίας, όπως η διεύρυνση προς τα σύνορα της Ρωσίας και η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών κοντά στη ρωσική επικράτεια, υποστήριξε πως οι ενέργειες αυτές αποτελούν επιβεβαίωση της ουσίας της συγκεκριμένης στρατιωτικής συμμαχίας.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε τέλος, οτι παρ’ όλα αυτά η Ρωσία διατηρεί ακόμα «αρκετά μέτριες επαφές» με το ΝΑΤΟ.

Loading