Τραμπ: «Δεν μπορώ να πω αν ο Πούτιν είναι φίλος ή εχθρός»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη νωρίτερα σε δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις που διατηρεί τόσο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει τον εάν ο Πούτιν είναι φίλος ή εχθρός, ωστόσο ξεκαθάρισε πως πρόκειται σίγουρα για ανταγωνιστή.

Σημειώνεται πως Τραμπ και Πούτιν αναμένεται να συναντηθούν αυτές τις ημέρες στο Ελσίνκι, όπου και θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αναμεταξύ τους Σύνοδος Κορυφής.

Από την άλλη πλευρά, έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο, που αφορούσε το μέλλον που πιστεύει ο ίδιος ότι θα έχει η Τερέζα Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο του Ηνωμένου Βασιλείου, έπειτα από τις αναταράξεις που έχουν δημιουργήσει οι συζητήσει γύρω από την διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τραμπ εναπόθεσε την τύχη της Μέι στη κρίση του βρετανικού λαού.

«Αυτό εξαρτάται από τον λαό. Τα πάω πολύ καλά μαζί της, έχω μια πολύ καλή σχέση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, προσθέτοντας παράλληλα, πως ο παραιτηθείς Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, είναι φίλος του.

Loading