Ρατσιστής ο Ντόναλντ Τραμπ για το 49% των Αμερικανών

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ρατσιστής. Μάλιστα, αυτή την άποψη συμμερίζεται και το 11% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε το ABC News.

propoli

Ποσοστό 22% των Ρεπουμπλικανών, καθώς και το 55% των Αμερικανών ψηφοφόρων συνολικά εκτιμούν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «έχει ενθαρρύνει ανθρώπους που έχουν ρατσιστικά πιστεύω να τα εκφράσουν δημόσια».

Πολιτική και «ειλικρινές ενδιαφέρον» ή ρατσισμός;

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το 50% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι το βασικό κίνητρο της πολιτικής μετανάστευσης του Αμερικανού μεγιστάνα είναι «ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τον έλεγχο των συνόρων μας».

Από την άλλη, ποσοστό 44% εκτιμά ότι το βασικό κίνητρο του Αμερικανού προέδρου είναι οι «ρατσιστικές πεποιθήσεις του».

«Όχι» στο χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, το 60% των συμμετεχόντων -μεταξύ αυτών ποσοστό 21% των Ρεπουμπλικάνων και 95% των Δημοκρατικών- πιστεύει πως η πρακτική του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό αποτελεί «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μάλιστα, από τους ερωτηθέντες ζητήθηκε να περιγράψουν με μία λέξη πώς αισθάνονται για τα παιδιά των μεταναστών που χωρίζονται από τις οικογένειές τους στα σύνορα. Οι λέξεις «λυπηρό», «τρομερό», «αηδιαστικό», «σπαρακτικό» ήταν εξ αυτών που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες φορές.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης είναι το γεγονός ότι το 38% των Αμερικανών πιστεύει πως ο πρόεδρος Τραμπ είναι τίμιος, ενώ το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 18% μεταξύ των Ρεπουμπλικανών.

Από την άλλη, το 93% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading