Σάλος με τις φωτογραφίες του Τζόνσον να υπογράφει την επιστολή παραίτησής του

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόφαση του παραιτηθέντα πρώην πλέον Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, να ποζάρει ενώπιον του φωτογραφικού φακού να υπογράφει την επιστολή παραίτησής του.

propoli

Υπενθυμίζεται, πως ο Τζόνσον υπέβαλε την παραίτησή του στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, έπειτα από την απόφασή της να προχωρήσει σε ένα πιο «ήπιο Brexit, προκαλώντας πολιτική κρίση στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ο Τζόνσον ποζάρει κοιτάζοντας κατάματα τον φακό, ελαφρώς συνοφρυωμένος, ενώ κάθεται πίσω από το γραφείο του σε ένα δωμάτιο με ξύλινη επένδυση, στην επίσημη κατοικία του, το Carlton House Terrace, στο Λονδίνο. Φωτογράφος ήταν ο  Άντριου Πάρσονς, του πρακτορείου i-Images, ενώ οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας The Daily Telegraph.

Οι αντιδράσεις

Η κίνηση του Τζόνσον προκάλεσε όπως ήταν φυσικό θύελλα αντιδράσεων κυρίως από πολέμιους του Brexit, καθώς θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, Βρετανός αξιωματούχος να ποζάρει με την επιστολή παραίτησής του.

«Το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον φρόντισε να φωτογραφηθεί υπογράφοντας την επιστολή παραίτησής του για τα πρωτοσέλιδα μάς δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για εκείνον», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Ντέιβιντ Λέιμι, ενώ συνέχισε λέγοντας πως είναι «νάρκισσος, κενός ουσίας εγωμανής, νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και για την καριέρα του. Στα τσακίδια».

Από την πλευρά του ο Τζόνσον φαίνεται πως αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με αυτή του την απόφαση, ενώ όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο εκπρόσωπός του δεν απάντησε σε σχετικά αιτήματα, ενώ μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Loading