Σάλος με το βίντεο που καταγράφει διάλογο με ρατσιστικά στοιχεία σε αεροπλάνο της Ryanair

Σάλος έχει προκληθεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη, από ένα βίντεο το οποίο καταγράφει διαπληκτισμό με ρατσιστικά κίνητρα μεταξύ δύο επιβατών σε αεροσκάφος της γνωστής αεροπορικής εταιρείας Ryanair το οποίο εκτελούσε την πτήση Βαρκελώνη – Λονδίνο.

propoli

Το περιστατικό με τον διαπληκτισμό κατέγραψε ένας άλλος επιβάτης του αεροπλάνου και συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Λόρενς, πριν από την απογείωση την περασμένη Παρασκευή και το ανάρτησε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Το βίντεο μέχρι σήμερα στις 15.00 έχει προβληθεί 4,6 εκατομμύρια φορές.

Κατά την διάρκειά του καταγράφεται ένας λευκός άνδρας που κάθεται σε θέση παραθύρου να λογομαχεί με μια μαύρη γυναίκα, η οποία κάθεται ακριβώς στο διπλανό κάθισμα και ζητά από τον άνδρα να αλλάξουν θέση. Στο βίντεο ο άνδρας αναφέρεται τουλάχιστον δύο φορές προς τη γυναίκα, χρησιμοποιώντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Κατά την διάρκεια του περιστατικού παρεμβαίνει μία ακόμη γυναίκα, η κόρη της ηλικιωμένης κυρίας, η οποία φωνάζει στον άνδρα να σταματήσει τις προσβολές, ενώ ένας αεροσυνοδός της Ryanair και ένας επιβάτης που κάθεται πίσω επιχειρούν να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Μέχρι σήμερα, κάτω από το βίντεο έχουν σχολιάσει περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν πάρει το μέρος του άνδρα. Άλλοι χρήστες κατηγορούν την αεροπορική εταιρεία που δεν έδιωξε τον άνδρα από το αεροσκάφος από την στιγμή που αυτό δεν είχε απογειωθεί ακόμη.

Ωστόσο, η αντίδραση της Ryanair ήρθε χθες με ένα tweet στο οποίο αναφέρει ότι για το βίντεο «έχει λάβει γνώση και έχει αναθέσει την υπόθεση στην αστυνομία του Έσεξ» στην κομητεία δηλαδή που ανήκει το αεροδρόμιο Στάνστεντ, όπου κατευθύνονταν το αεροπλάνο.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Loading