Στο Μπιλμπάο της Ισπανίας το 2ο Ευρωπαϊκό Αριστερό Φόρουμ

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού χώρου συνεργασίας για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα της ανθρωπότητας, επιχειρείται στο 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αριστερών, Οικολογικών και Προοδευτικών Δυνάμεων, στο Μπιλμπάο.

propoli

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λορέν, τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την ανάγκη διεύρυνσης νέων μοντέλων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, οι ανισότητες, αλλά και περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.

«Κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και το φιλελεύθερο κίνημα -όλο και περισσότερο- επιμένει να συντηρεί ένα μοντέλο που δεν είναι κατάλληλο για τους Ευρωπαίους πολίτες. Γι’ αυτό η Ευρώπη χρειάζεται έναν νέο πολιτικό χώρο που θα φέρει κοντά τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις για την προώθηση ενός νέου δημοκρατικού μοντέλου», ανέφερε.

«Αυτή η άσκηση είναι πολύ σημαντική γιατί η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απειλές, όπως η άκρα δεξιά», σημείωσε, από την πλευρά του, ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Έρνεστ Ουρτασούν, επισημαίνοντας πως πρέπει να «βρούμε νέες στρατηγικές και να τις ευθυγραμμίσουμε για να προσφέρουμε τις κατάλληλες απαντήσεις», κατέληξε λέγοντας.

Loading