Συνεχίζεται το θρίλερ απεγκλωβισμού

Σε εξέλιξη από σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας βρίσκεται η τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους από σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

propoli

Εντός σπηλαίου έχουν μπει 19 δύτες, με το πλάνο της επιχείρησης να είναι ξεκάθαρο και να αφορά τον απεγκλωβισμό και των πέντε εναπομεινάντων στο σπήλαιο.

Και αυτό γιατί υπήρχαν ερωτηματικά από πολλούς με βάση τις προηγούμενες επιχειρήσεις που έγιναν και είχαν σχεδιαστεί για διάσωση τεσσάρων και όχι πέντε ανθρώπων.

Η έναρξη της τρίτης φάσης της επιχείρησης σημαίνει ότι η βροχή που έπεφτε τις προηγούμενες ώρες δεν επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό τις συνθήκες μέσα στο σπήλαιο ώστε να καταστήσουν απαγορευτική τη διάσωση των εναπομεινάντων πέντε εγκλωβισμένων.

Σε καλή κατάσταση τα οκτώ παιδιά

Καλή κρίνεται η κατάσταση της υγείας των οκτώ παιδιών που απεγκλωβίστηκαν πρώτα από τη σπηλιά.

Μόλις δύο λαμβάνουν αγωγή για μία ελαφρά μόλυνση στα πνευμόνια τους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες τα παιδιά θα μείνουν συνολικά επτά ημέρες στο νοσοκομείο.

Τα τέσσερα πρώτα παιδιά ζήτησαν – και έφαγαν – το πρωί της Τρίτης ψωμί και σοκολάτα ενώ σε όλα τα δωμάτια υπάρχει τηλεόραση μόνο που δεν επιτρέπεται ακόμα στα παιδιά να δουν τα αγαπημένα τους προγράμματα για να μην επηρεαστεί η διανοητική τους κατάσταση.

Τα παιδιά, όπως εξήγησαν οι γιατροί, φορούν και γυαλιά ηλίου ως προληπτικό μέτρο δεδομένου ότι βρίσκονταν κάτω από τη γη για αρκετές ημέρες.

 

 

 

 

Loading