Σύσταση της Κομισιόν στην Ουγγαρία για τη φυγάδευση του Γκρούεφσκι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνέστησε στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες δικαίου, σε σχέση με την τη φυγάδευση του πρώην πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με τη διαμεσολάβηση των ουγγρικών Αρχών.

propoli

Σημειώνεται ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από σκοπιανό δικαστήριο, σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της πΓΔΜ, σε σχέση με υπόθεση διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Μάγια Κοσίγιαντσιτς, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απολύτως ενήμερη για την υπόθεση Γκρούεφσκι και πως δεν θέλει να σχολιάσει δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το κράτος δικαίου είναι θεμελιώδης αρχή της ΕΕ και θα πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλες τις χώρες της ΕΕ και από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες». Η Ευρωπαία αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή αναμένει από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δράσουν σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τους σχετικούς κανόνες» και ότι η δικαστική διαδικασία δεν θα πρέπει να πολιτικοποιηθεί.

Loading