Τέσσερις νεκροί λόγω καύσωνα στην Ινδία

Τέσσερις άνθρωποι που επενέβαιναν σε τρένο έχασαν τη ζωή τους λόγω υπερβολικής ζέστης στη βόρεια Ινδία. Στους 45-50 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία.

propoli

Οι άτυχοι επιβάτες είχαν επιβιβαστεί σε βαγόνια χωρίς κλιματισμό, καθώς τα εισιτήρια εκεί κοστίζουν φθηνότερα, από την Άγκρα με προορισμό την νότια Ινδία και το Κοϊμπατόρε.

“Καθώς το τρένο πλησίαζε στο Τζάνσι (200 χιλιόμετρα νοτίως της Άγκρα), ενημερωθήκαμε ότι ένας από τους επιβάτες είχε χάσει τις αισθήσεις του”, είπε ο Ατζίτ Κούμαρ Σινγκ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης των σιδηροδρόμων. “Στείλαμε μια ιατρική ομάδα στον σταθμό αλλά ανακάλυψαν ότι τρεις επιβάτες ήταν ήδη νεκροί”, πρόσθεσε.

Άλλος ένας επιβάτης υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Στους 47 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με τον Σίνγκ, η ζέστη πιθανόν να ήταν από τους κύριους παράγοντες και των δύο θανάτων. Το μεσημέρι το θερμόμετρο έδειχνε 47 βαθμούς Κελσίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ένας άλλος επιβάτης που βρισκόταν στο ίδιο τρένο, σημείωσε ότι το βαγόνι είχε μετατραπεί σε φούρνο. “Λίγη ώρα αφότου φύγαμε από την Άγκρα η ζέστη έγινε ανυπόφορη και οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται ότι δεν μπορούσαν να ανασάνουν και ότι αισθάνονταν άσχημα. Πριν προλάβουμε να ζητήσουμε βοήθεια, κατέρρευσαν”, είπε.

Τα θύματα ήταν ηλικίας 70-80 ετών.

Περιμένουν και κυκλώνα

Εκτός από τον καύσωνα όμως, οι αρχές έχουν ενημερώσει περίπου 300.000 κατοίκους στα τα δυτικά παράλια της Ινδίας, να εκκενώσουν τα σπίτια τους καθώς αναμένεται ισχυρός κυκλώνας το πρωί της Πέμπτης.

Ο πρώτος υπουργός του κρατιδίου Γκουτζαράτ, έχει ήδη ζητήσει βοήθεια από τον στρατό και την Δύναμη Ανταπόκρισης σε Φυσικές Καταστροφές, σε περίπτωση που η καταιγίδα προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Loading