Πλήθος κόσμου στη Ν. Υόρκη για την τελετή μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου

Μια σεμνή τελετή επιφύλαξαν οι πολίτες της Νέας Υόρκης, προκειμένου να τιμήσουν τους περίπου 3.000 ανθρώπους οι οποίοι έπεσαν νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη θέση που ήταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

propoli

Στην τελετή συμμετείχε χιλιάδες κόσμου, ανάμεσα στους οποίους παρευρίσκονταν και πολιτικοί, συγγενείς των θυμάτων, αστυνομικοί, πυροσβέστες και εκπρόσωποι των αρχών της πόλης.

Όπως κάθε χρόνο εδώ και 17 χρόνια, έτσι και φέτος οι συγγενείς των θυμάτων διάβασαν τα ονόματά τους και είπαν ο καθένας λίγα λόγια προς τιμή τους, μια τελετή που διαρκεί πάνω από τρεις ώρες.

Οι πολίτες, τήρησαν συμβολικά δύο λεπτών σιγής στις 08.46 και 09.03, ώρες κατά τις οποίες τα δύο αεροπλάνα που συμμετείχαν στο χτύπημα, έπεσαν πάνω στους δύο ουρανοξύστες.

Σε πολλούς εργασιακούς χώρους και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή.

Ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, το παρών έδωσαν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, ο νυν δήμαρχος και οι προκάτοχοί του, Μπιλ ντε Μπλάζιο, Ρούντι Τζουλιάνι (ο επονομαζόμενος και «δήμαρχος της Αμερικής», αφού κατείχε αυτό το αξίωμα την εποχή που διεπράχθησαν οι επιθέσεις) και Μάικλ Μπλούμπεργκ. Δεν εκφωνήθηκαν πολιτικές ομιλίες.

Loading