Τουρκία: O Τραμπ “παγώνει” την πώληση των F-35

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία με αφορμή τις κυρώσεις που επέβαλε η Αμερική στη γειτονική χώρα που προβλέπουν αύξηση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο στη διπλάσια τιμή τους.

propoli

Την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται αμετακίνητος στις θέσεις του, ενώ η τουρκική λίρα έχει πάρει την κατρακύλα, ο Τραμπ υπέγραψε χθες το νόμο για το προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου στον οποίο περιλαμβάνεται το πάγωμα της πώλησης των μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: «The John S. MacCain National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2019” και σύμφωνα με αυτόν προβλέπεται η αναστολή της πώλησης αμερικανικού οπλισμού στην Τουρκία, μέχρι το Πεντάγωνο να καταρτίσει εντός 90 ημερών έκθεση σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και την επίδραση που θα έχει η αποκοπή της γειτονικής χώρας από την αλυσίδα παραγωγής των F-35.

«Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε τόσο ισχυροί που δεν θα πρέπει ποτέ να τον χρησιμοποιήσουμε» τόνισε ο Τραμπ για τον νέο εξοπλισμό που αγοράζεται με εγκεκριμένες δαπάνες.

Loading