Τούρκος βουλευτής μίλησε για επέκταση των χωρικών υδάτων από την πλευρά της Ελλάδας

Ανεβαίνουν οι τόνοι το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν στηθούν οι κάλπες στην Τουρκία για την προεδρία και αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σε νέα προκλητική δήλωση προέβη βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Χαλούκ Πεκσέν, ο οποίος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, τόνισε ότι η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

propoli

Μάλιστα, σε γραπτή του ανακοίνωση κατηγορεί το κυβερνών κόμμα (AKP) ότι μένει σιωπηλό σε ενέργειες της χώρας μας και αναφέρει ότι μετά τις 24 Ιουνίου που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της Τουρκίας το κόμμα του Μουχαρέμ Ιντζέ, οι κόκκινες γραμμές που έσβησε το AKP θα επανέλθουν και μάλιστα θα γίνουν πιο έντονες.

“Με εμάς στην εξουσία οι κόκκινες γραμμές θα επανέλθουν”

Επίσης ο βουλευτής της αντιπολίτευσης στη γείτονα υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα αψήφησε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και το AKP το αγνόησε. Επί εξουσίας του συγκεκριμένου κόμματος έχουν αρθεί οι κόκκινες γραμμές που ίσχυαν για χρόνια, 18 νησιά μας κατακτήθηκαν από την Ελλάδα και το AKP έμεινε σιωπηλό».

Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας «εξόπλισε τα νησιά, κάτι το οποίο απαγορεύονταν κάνοντας μάλιστα και ασκήσεις. Και πάλι το κυβερνών κόμμα έμεινε σιωπηλό. Τώρα βλέπουμε ότι η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που είναι αντίθετο με όλους τους διεθνείς κανόνες και πάλι το AKP σιώπησε».

Loading