«Το μίσος στον δρόμο δεν έχει θέση στη Γερμανία» σχολίασε η Μέρκελ

Σε δηλώσεις σχετικά με τις ταραχές που σημειώθηκαν στην πόλη Κέμνιτς της Γερμανίας, τονίζοντας πως «το μίσος στον δρόμο δεν έχει θέση στη χώρα» προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου από το Βερολίνο με τον Κροάτη ομόλογό της Αντρέι Πλένκοβιτς.

propoli

Οι έντονες αυτές διαδηλώσεις στόχος των οποίων αποτελεί το «κυνήγι» των ξένων που οργάνωσαν οι υποστηρικτές της ακροδεξιάς την Κυριακή και τα βίαια επεισόδια στη νέα συγκέντρωση της Δευτέρας όπου πολλοί από τους συμμετέχοντες χαιρετούσαν ναζιστικά, προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη της Γερμανίας. Το βράδυ της Δευτέρας 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις των ακροδεξιών μα ακροαριστερούς που είχαν οργανώσει αντιδιαδήλωση.

Αφορμή για τις ταραχές στάθηκε ο θάνατος ενός 35χρονου Γερμανού ο οποίος μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός καυγά την Κυριακή, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό που φέρονται ότι επιτέθηκαν στον Γερμανό μετά από μια «φραστική αντιπαράθεση».

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας σχολίασε ότι «είδαμε μαζικό κυνηγητό, είδαμε μίσος στον δρόμο και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου», καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο τα συμβάντα που έχουν εξελιχθεί στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Loading