Στα αστέρια η ΑΕΚ μετά από 12 χρόνια

Η «Ένωση» έκανε τη ζωή της δύσκολη απέναντι στη Βίντι, αλλά κράτησε το 1-1 και σφράγισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

propoli

Μετά από 14 σερί ματς στην Ευρώπη χωρίς ήττα, σε ένα απίστευτο σερί που… κρατάει από την περασμένη σεζόν, η ΑΕΚ πέτυχε το μεγάλο της στόχο. Να γινει κομμάτι της μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου ξανά, επιστρέφοντας μετά από 12 χρόνια στα αστέρια του Champions League.

Η Ένωση έβαλε δύσκολα στον εαυτό της απέναντι στην μέτρια Βίντι, κυριεύτηκε από το άγχος και στο τέλος έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε.

Το πέναλτι-γκολ του Μάνταλου στο 48’ φάνηκε ότι θα απλοποιούσε τα πράγματα, ωστόσο η ισοφάριση του Νέγκο (57’) και η ανόητη αποβολή του Λόπες (για χτύπημα εκτός φάσης στο 80’) έκανε ροντέο τα τελευταία λεπτά.

Ευτυχώς στο τέλος μίλησε ξανά η ψυχή των «κιτρινόμαυρων», που άντεξαν στην πίεση των Ούγγρων και επεκτείνοντας το αήττητο ευρωπαϊκό σερί σε 14 ματς, πανηγύρισαν έξαλλα με περίπου 40.000 κόσμου.

Επεισόδια μεταξύ των παικτών μετά τη λήξη, όταν ο Λάζοβιτς αρχικά χτύπησε τον Γαλανόπουλο και στη συνέχεια συνεπλάκη με τον Λιβάγια, που τον κλώτσησε.

Loading