Τραμπ: «Επέλυσα σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα» με την Βόρεια Κορέα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι η αποπυρινηκοποίηση της Βόρειας Κορέας είναι εφικτή καθώς το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχει επιλύσει «σε μεγάλο βαθμό», έπειτα και από την συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-Ουν στην Σιγκαπούρη.

propoli

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ακόμα, ότι έπειτα από την σύνοδο που πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας, έχει αποκατασταθεί και το πρόβλημα της επικοιωνίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες, ισχυριζόμενος πως έχει αποκτήσει πολύ «καλή χημεία» με τον Κιμ.

«Του έδωσα έναν απευθείας αριθμό στον οποίο μπορεί να με καλεί αν έχει οποιαδήποτε δυσκολία, εγώ μπορώ να τον καλώ, είμαστε σε επικοινωνία. Είναι καλό πράγμα», δήλωσε ο Τραμπ.

Πρωτοβουλία επικοινωνίας από τον Τραμπ

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι σκοπεύει να τηλεφωνήσει στον Βορειοκορεάτη ομόλογό του, την Κυριακή.

Σε ερώτηση που δέχτηκε από τον δημοσιογράφο, περί του τι σκοπεύει να κάνει την ημέρα του πατέρα, ο Τραμπ απάντησε πως «πράγματι θα καλέσω τη Βόρεια Κορέα».

Loading