Φονικές πλημμύρες στην Ιαπωνία – Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις οικίες τους (vd)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι σοκαριστικές εικόνες από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την Ιαπωνία, εξαιτίας των οποίων τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενο μάλιστα οδήγησαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες, υπό τον φόβο ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα θύματα.

propoli

Περίπου 210.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους υπό τον φόβο των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή του Κιότο. Οι αρχές έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία καλούσαν τον κόσμο να απομακρυνθεί καθώς υπάρχει περίπτωση τόσο πλημμυρών όσο και κατολισθήσεων.

Μάλιστα, τα φαινόμενα ήταν τόσο έντονα, που οδήγησαν την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA), να εκδώσει τον υψηλότερο βαθμό προειδοποίησης.

Από τις φονικές πλημμύρες έχασαν την ζωή τους συνολικά τέσσερις άνθρωποι. Ο ένας «ρουφήχτηκε» από αγωγό αποχέτευσης, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της αφού παρασύρθηκε από ισχυρούς ανέμους.

Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται. Μεταξύ αυτών ένας άνδρας το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από τα νερά καθώς διένειμε γάλα και ένα αγόρι που παρασύρθηκε σε ένα χαντάκι, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK.

Loading