«Χρειάζεται περισσότερο θάρρος στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας»

Σε δηλώσεις ενόψει και της 40ης επετείου καθιέρωσης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, προέβη ο Αμερικανός πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της χώρας για τις σχέσεις των δύο κρατών (NCUSCR) Στέφεν Όρλινς.

propoli

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε να υπάρξει «θάρρος» προκειμένου να γίνει εφικτή μια πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σημειώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου διέρχονται σήμερα μία δύσκολη περίοδο. Ο ίδιος επανέλαβε σε συνέδριο που έγινε το Σάββατο ένα σλόγκαν που έμαθε από την Κίνα: «Σε δύσκολους καιρούς, κοίτα τι έχεις κάνει, κοίτα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και μάζεψε κουράγιο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάλεσε το ακροατήριο δεκάδων επιχειρηματικών ηγετών και πολιτικών να «συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα», ο οποίος δεν χρειάζεται «μόνο κουράγιο από τους ηγέτες μας» αλλά και «από τον καθένα σας».

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για το ότι σήμερα ορισμένοι, σε ερευνητικά ινστιτούτα (think tanks) και στον ακαδημαϊκό κύκλο, δεν κατανοούν τα οφέλη που έχει προκαλέσει η εποικοδομητική σχέση με την Κίνα, προειδοποιώντας ότι η τάση είναι «βαθιά προβληματική».

Loading