Ώρα μηδέν για το Brexit: Αποφασίζουν σήμερα οι Υπουργοί

Υπό άκρα μυστικότητα ενημερώνονται σήμερα στις 4 (ώρα Ελλάδος) οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου για το περιεχόμενο της συμφωνίας Μέι – ΕΕ.

propoli

Παρά την κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ Ντάουνινγκ Στριτ και Βρυξελλών για το Brexit, η απόφαση πρέπει να πάρει το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ κρίσιμη θα είναι και η ψηφοφορία στη Βουλή.

Μόλις 135 ημέρες πριν την επίσημη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, Βρυξέλλες και Λονδίνο έχουν καταλήξει σε ένα “προσχέδιο συμφωνίας” για την αποφυγή ενός ανεξέλεγκτου Brexit.

Η ΕΕ να κρατάει σταθερή θέση αναφορικά με την προστασία των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας –η οποία είναι κράτος – μέλος της Ένωσης – ώστε να μην δημιουργηθεί μια κατάσταση «αυστηρών συνοριακών ελέγχων» στα σύνορα με τη Βόρειο Ιρλανδία (η οποία αποτελεί τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου).

Υπό αυτές τις συνθήκες, η πρωθυπουργός θα πρέπει να πείσει το υπουργικό της συμβούλιο αλλά και το κοινοβούλιο της χώρας να υπερψηφίσουν της συμφωνία. Μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Κατά πληροφορίες, η Τερέζα Μέι κάλεσε ήδη τους λεγόμενους “σκληρούς υπουργούς” προκειμένου να τους ενημερώσει για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

 

 

Loading