Αποστάσεις από την πολιτική παίρνει ο Κάνιε Γουέστ

Ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός ράπερ Κάνιε Γούστ, λίγες μόνο μέρες μετά την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να απομακρυνθεί από την πολιτική.

propoli

Ο Κάνιε Γουέστ, ένας από τους διασημότερους ράπερ των Ηνωμένων Πολιτειών και σύζυγος της διάσημης Κιμ Καρντάσιαν είναι γνωστός τόσο για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, όσο και για την στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η παρεξήγηση του Blexit

Παράλληλα, ο Γουέστ, υπονοώντας το κίνημα του Blexit, υποστήριξε ότι χρησιμοποιούν το όνομά του, προκειμένου να περάσουν πολιτικά μηνύματα τα οποία ο ίδιος δεν πιστεύει.

Σημειώνεται ότι η νέα εκστρατεία, την αποκαλούμενη Blexit, που καλεί τους Αφροαμερικανούς να εγκαταλείψουν το Δημοκρατικό Κόμμα.

Την εκστρατεία Blexit προωθεί η συντηρητική σχολιάστρια Κάντας Όουενς, που πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε μια σειρά από μπλουζάκια που υποτίθεται ότι σχεδίασε ο ράπερ, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει. Υποστηρίζει ότι ο ίδιος απλώς σύστησε στην Όουενς τον άνθρωπο που έφτιαξε το λογότυπο και ότι «ουδέποτε ήθελε οποιαδήποτε σχέση με το Blexit».

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο μουσικός σημείωσε πως «Τα μάτια μου τώρα άνοιξαν και αντιλήφθηκα ότι με χρησιμοποιούσαν για να διαδίδουν μηνύματα που δεν πιστεύω. Απομακρύνομαι από την πολιτική και επικεντρώνομαι πλήρως στην καριέρα μου». Προσπαθώντας εξάλλου να εξηγήσει γιατί υποστηρίζει τον Τραμπ, που έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικά σχόλια, ανέφερε ότι «στηρίζει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις ευκαιρίες για τους ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο».

Loading