Στο «σφυρί» τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας

Στο Ντουμπάι, σε καλά φυλασσόμενη τοποθεσία, οι αρχές εκθέτουν τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας, βασίλισσας της Γαλλίας, και τα οποία κατείχαν ιδιώτες για περισσότερα από 200 χρόνια.

propoli

Οι υπεύθυνοι της έκθεσης ξεκίνησαν αυτή τη παρουσίαση των κοσμημάτων προκειμένου να τα δουν από κοντά οι διάφοροι συλλέκτες, και πιθανοί αγοραστές, στην προγραμματισμένη δημοπρασία τους στη Γενεύη τον Νοέμβριο.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και την πρόταση της αναμέτρησης Πολωνία – Ιταλία

Την ώρα που ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Sotheby’s κάνει λόγο για «μία από τις σημαντικότερες βασιλικές συλλογές κοσμημάτων που δημοπρατούνται», τα επτά κοσμήματα παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Βασιλικά Κοσμήματα από τον οίκο των Βουρβόνων- Πάρμας» που περιλαμβάνει επίσης και άλλα κομμάτια από την πλούσια ιστορία της δυναστείας.

Ποια τα κοσμήματα της έκθεσης

Στα κοσμήματα της Γαλλίδας βασίλισσας περιλαμβάνονται ένα φυσικό μαργαριτάρι 49 καρατίων και ένα διαμαντένιο μενταγιόν, όπως επίσης κολιέ, καρφίτσες και σκουλαρίκια η αξία των οποίων υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά το Ντουμπάι, τα κοσμήματα θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις και σε άλλες πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ.

Loading