Φαντασμαγορικό σοόυ της RAF στο Λονδίνο για τα 100 χρόνια της ίδρυσής της

Ένα φαντασμαγορικό σοόυ επιφύλασσε η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF), για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Εκατό στρατιωτικά αεροσκάφη, όσα δηλαδή και τα χρόνια από τη σύστασή της, πέταξαν πάνω από τον ουρανό του Λονδίνου.

propoli

Οι πρώτες εκδηλώσεις για τον εορτασμό, έλαβαν χώρα το πρωί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου στεγάζεται και το βρετανικό κοινοβούλιο. Το παρών έδωσε σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, καθώς και η ίδια η βασίλισσα αυτοπροσώπως της οποίας ο πατέρας υπήρξε ιδρυτικό της μέλος.

Το απόγευμα, οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στα βασιλικά ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, πάνω από τον ουρανό του οποίου πέταξαν αεριωθούμενα, ελικόπτερα καθώς και άλλα αεροσκάφη.

Τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις είναι από διάφορες εποχές της ιστορίας της RAF και περιλαμβάνουν τα θρυλικά Spitfires, Hurricanes και Red Arrows.

Ο πτέραρχος σερ Στίβεν Χίλιερ, ο αρχηγός της RAF, δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είναι «τεράστιας σημασίας» και αποτελεί την «κορύφωση» των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια της RAF.

«Θα είναι μια θαυμάσια ημέρα, θα θυμηθούμε και θα τιμήσουμε όλη την ιστορία μας και θα γιορτάσουμε αυτό που κάνουμε σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν τη τελετή.

Loading