Κλασικά πασχαλινά κουλουράκια: Εύκολη συνταγή ακόμη και για τα παιδιά χωρίς αμμωνία

Η πιο ωραία συνταγή για εύκολα πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι, χωρίς αμμωνία και όλα τα μυστικά επιτυχίας από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

300 γρ. βούτυρο

propoli

250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά

7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. κονιάκ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κρόκους, από μεσαία αβγά

ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

100 γρ. γάλα πλήρες

900 γρ. αλεύρι μαλακό

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα

1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.

Προαιρετικά, χτυπάμε σε ένα γουδί 1 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα για να σπάσει και αφήνουμε στην άκρη.

Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, 3-4 κ.σ. από το αλεύρι και αλάτι. Προαιρετικά προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.

Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας υπολογίζοντας 30 γρ. ζύμη για το κάθε κουλουράκι.

Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.

Ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Πασχαλινά τσουρέκια: Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή χωρίς…μίξερ

Loading