INTIME

Έρευνα ΕΣΑ: Απογοητευτικές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Την πτώση του τζίρου και τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, καταγράφουν ως τα σημαντικότερα προβλήματα οι καταστηματάρχες της Αθήνας, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ).

propoli

Παράλληλα, στην έρευνα η πλειοψηφία των καταστηματαρχών (62,1%) δεν θεωρεί εμπορικά επιτυχημένες τις Ενδιάμεσες Εκπτώσεις, ενώ μόλις το 29,5% έχει θετική άποψη.

Αναφορικά με τη σύγκριση του τζίρου των καταστημάτων της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων Νοεμβρίου 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, καλύτερο τζίρο δήλωσε το 25,3%, ίδιο τζίρο δήλωσε το 26,3% και χειρότερο δήλωσε το 47,3%.

Η έρευνα του ΕΣΑ

Με αφορμή την έρευνα, ο Πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, τόνισε πως «άλλη μια πολλά υποσχόμενη περίοδος δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου. Δύο στις τρεις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων είδαν τις πωλήσεις τους ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και έξι στις δέκα ζητούν να καταργηθούν ως αναποτελεσματικές».

«Το φορολογικό και ασφαλιστικό ξεζούμισμα και η έλλειψη ρευστότητας, οδηγούν την αγορά σε ασφυξία και αν σήμερα δεν παρθούν μέτρα ανακούφισης όπως η δυνατότητα ένταξης όλων των φορολογουμένων στις 120 δόσεις, η δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και η σταδιακή επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αύριο θα είναι πολύ αργά!», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Ανοίγουν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη

Loading