Ναυάγιο στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα!

Φαίνεται τελικά ότι η πρόθεση της κομματικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ προσκρούει σε ύφαλο… και αυτός δεν είναι άλλος από την εμμονή των μελών του κυβερνώντος κόμματος.

propoli

Έτσι, λοιπόν, μετά την έντονη αντίθεση που προκαλεί στα τοπικά, αυτοδιοικητικά, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, η διάθεση στήριξης του Απόστολου Παπαδούλη, το ίδιο συμβαίνει και στο δήμο της Λάρισας, οπού και εκεί η τοπική «ελίτ» αντιτίθεται στην ενδεχόμενη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, θεωρώντας ότι το κυβερνών κόμμα διατηρεί τις απαιτούμενες δυνάμεις για να διεκδικήσει, για ακόμη μία πενταετία, το δημαρχιακό θώκο.

Τούτο, ωστόσο, έρχεται να διαταράξει την ήδη συμφωνημένη στήριξη στην υποψηφιότητα του κ. Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και, σίγουρα, οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Βέβαια, η Λάρισα αποτελεί διαφορετική περίπτωση σε σχέση με το Βόλο, όμως μικροκομματικές εμμονές και προσωπικές φιλοδοξίες έρχονται να δυναμιτίσουν την όποια διάθεση σύγκλισης και συνεργασίας και προκαλούν έντονο προβληματισμό για το κατά πόσο η αρχική πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από «αγαθά» κίνητρα ή αποτελεί ακόμη ένα επεισόδιο της επικοινωνιακής τακτικής που εφαρμόζεται.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οδηγεί σε ναυάγιο, σε πολλά επίπεδα, και, άντε να δούμε μετά ποιος ή τι θα τους φταίει!

Loading