Ένωση Κεντρώων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν ν’ αλλάξει και όνομα στις εκλογές»

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την προσπάθειά «διεμβολισμού» του ΠΑΣΟΚ.

propoli

«Ο ανασχηματισμός με νεκρανάσταση ξοφλημένων στελεχών είναι ουσιαστικά διεμβολιμός του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν ν’ αλλάξει και όνομα στις εκλογές, ώστε και κατ’ όνομα να δίνει την εντύπωση Κεντροαριστεράς», αναφέρει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη και προσθέτει:

«Θα πρόκειται για ένα σούπερ μάρκετ προθύμων να υποδουλώσουν την Ελλάδα στον ξένο παράγοντα. Μέχρι τώρα σε ρόλο σούπερ μάρκετ ήταν μόνο η ΝΔ. Τώρα της πήρε την πρωτιά ο κ. Τσίπρας».

Ένωση Κεντρώων κατά Ροτ

Παράλληλα, σε άλλη ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων στρέφεται κατά του Γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Ροτ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα έχει μία ενδεχόμενη ανακίνηση της διαμάχης με τα Σκόπια.

«Στον φίλο μας τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, κ. Ροτ, ο οποίος μας απαγορεύει να έχουμε ενστάσεις και να εναντιωνόμαστε στη συνθήκη των Πρεσπών, θυμίζουμε ότι ούτε δημοψήφισμα έγινε στην Ελλάδα για να εγκρίνει την συνθήκη ο ελληνικός λαός, ούτε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και είναι δεδομένο ότι κατά τεράστια πλειοψηφία ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος στην συνθήκη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Το ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα υπέγραψε, και μια παρδαλή πλειοψηφία της Βουλής επικύρωσε την συνθήκη, το θεωρεί ο κ. Ροτ τίμιο και δημοκρατικό; Ο ελληνικός λαός εκβιάστηκε, οπότε στην Ευρώπη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα τεθεί θέμα δημοψηφίσματος για τις Πρέσπες. Να μην μας απειλεί λοιπόν ο κ. Ροτ, αλλά να δει με σοβαρότητα το θέμα ότι στην Ελλάδα συντελέστηκε μειοδοσία η οποία δεν καταπίνεται. Η Ένωση Κεντρώων καλεί την Ευρώπη να πατάει στη γη αντί να ουρανοβατεί».

Loading