INTIME

Αλ. Τσίπρας: «Κανένας και τίποτα δεν θα ξεχαστεί»

Με κατοίκους από τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά συναντήθηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

propoli

Με μήνυμά του στο Twitter, διαβεβαίωσε ότι «κανένας και τίποτα δεν θα ξεχαστεί», ενώ έκανε λόγο για μία «πολύ εποικοδομητική συνάντηση, διάρκειας τριών ωρών».

«Με ειλικρινή αγωνία μού έθεσαν μια σειρά από εύλογα αιτήματα για να κερδίσουμε τη μάχη της αποκατάστασης» έσπευσε να προσθέσει.

Με ειλικρινή αγωνία μου έθεσαν μια σειρά από εύλογα αιτήματα για να κερδίσουμε τη μάχη της αποκατάστασης. Δεσμεύτηκ… https://t.co/DSANhedfrI

Και πρόσθεσε: «Δεσμεύτηκα ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τη κάλυψη των αναγκών όλων των κατοίκων. Κανένας και τίποτα δε θα ξεχαστεί».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας υπέβαλε την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ενώ είχε προηγηθεί την Παρασκευή η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Την Κυριακή, παράλληλα, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αλλαγή των επικεφαλής τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύσκεψη στο Λαύριο

Στο μεταξύ, ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα διεξαχθεί την Τρίτη, στις 11.30 το πρωί, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφερειάρχης Αττικής.

Το «παρών» θα δώσουν, επίσης, οι επικεφαλής των δασικών αρχών της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της κτηματικής εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς και εκπρόσωποι της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Δείτε επίσης: Μάτι: Αυτοψία εισαγγελέων για έξι ώρες

Loading