Αμανατίδης: «Η Συμφωνία των Πρεσπών θα αναπτύξει τη Β. Ελλάδα»

Τους τομείς στους οποίους επικεντρώνεται, από την πλευρά της η κυβέρνηση, και από τους οποίους θα στηριχθεί η μετα-μνημονιακή εποχή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, απαρίθμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης.

propoli

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αμανατίδη, η κυβέρνηση δρομολογεί μια σειρά από αναπτυξιακά έργα, όπως η συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, προκειμένου να δημιουργηθεί ανταγωνιστικότητα, ενώ ερωτώμενος για τα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε τόσο στο μετρό, όσο και στο λιμάνι, τους ελεύθερους χώρους και την διασυνδεσιμότητα της πόλης με τα Βαλκάνια.

Παράλληλα, ο κ. Αμανατίδης, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην βιομηχανία της πόλης, όπως η Χαλυβουργία Ελλάδος και η ΕΛΒΟ, η οποία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής λόγω των χειρισμών ορισμένων διοικήσεων ξεκαθαρίζοντας την άποψή του ότι είναι μια βιομηχανία η οποία πρέπει να ξαναλειτουργήσει ενώ τόνισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης προς αυτόν τον στόχο.

Όσον αφορά τον τομέα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κύριος Αμανατίδης, αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές τις οποίες αναμένεται να δημιουργήσει, οι οποίες θα επιφέρουν κέρδος για την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς η Ελλάδα θα καταστεί ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Βαλκανικές χώρες, όπως η Αλβανία και η πΓΔΜ.

Ερωτηθείς για το πολιτικό κόστος που αναμένεται να δημιουργήσει η συμφωνία, ο κύριος Αμανατίδης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την πάροδο του χρόνου και την σταδιακή ανάπτυξη θα αρθεί σύντομα.

Loading