INTIME

«“Αμηχανία” Τσίπρα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια»

Στην συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε την κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας.

propoli

Αναφερόμενος, στην κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, στους χώρους των ελληνικών πανεπιστημίων, ο κ. Τσιάρας, ανέφερε ότι «έχουν μετατραπεί σε χώρους που ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει», καθώς σύμφωνα με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, επικρατούν έκνομες ενέργειες, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ μάλιστα εκτίμησε ότι «το ζήτημα έχει ξεπεράσει τις διαστάσεις του παρελθόντος».

Παράλληλα, επιτέθηκε στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα, την οποία κατηγόρησε για «ιδεοληπτική προσήλωση, που δεν επιτρέπει τόσο στην ελληνική αστυνομία, όσο και στους πανεπιστημιακούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καθαρίσουν τον χώρο».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιάρας, έκανε λόγο για ένα κλίμα «τρομοκρατίας» που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους που βαραίνει τόσο τους φοιτητές, όσο και τους καθηγητές. Ακόμα, εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι καθαρά θέμα πολιτική βούλησης, ενώ ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την δική της νομοθετική πρωτοβουλία για το άσυλο».

Κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο κ. Τσιάρας, αναφερόμενος στην συζήτηση που διεξήχθη στην Βουλή στην ώρα του πρωθυπουργού, πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό σχετικά με την ίδρυση ελληνικών ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην απάντηση του πρωθυπουργού, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για «αμήχανη» θέση του πρωθυπουργού, να υποστηρίξει τα όσα πιστεύει, καθώς προκειμένου να υποστηρίξει τα επιχειρήματά του και να δηλώσει την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια, αναφέρθηκε στην συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με το πανεπιστήμιο Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών, «ξεχνώντας» όπως υποστήριξε, ότι το συγκεκριμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο, τελεί καθαρά υπό ιδιωτικό καθεστώς.

Loading