INTIME

«Νόμιμα αλλά όχι ηθικά αυτά που κάνει ο Τσίπρας»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησε στο Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή Politik-Μιλάμε Πολιτικά με το Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής της Ελιάς (ΠΑΣΟΚ), που είχε διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

propoli

Ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενσωματώθηκαν στην κυβέρνηση μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Έχει χαθεί οποιαδήποτε αίσθηση μέτρου. Ένας νέος άνθρωπος πρέπει να φέρνει κάτι καινούριο, αλλά ο κ. Τσίπρας αυτά που κάνει είναι ο χειρότερος παλαιοκομματισμός. Μπορεί να είναι νόμιμα, ηθικά δεν είναι σε καμία περίπτωση. Σίγουρα κάνει ζημιά σε μας, δε βοηθάει και το ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα δε βοηθάει την πολιτική αυτή η κατάσταση». «Όταν φεύγεις από ένα χώρο όχι γιατί έχεις πολιτική διαφωνία και πας σ’ ένα χώρο που καθύβριζες μέχρι πρόσφατα, θα το αντιμετωπίσεις στις εκλογές», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν ευδοκίμησε η προσπάθειά μας λόγω μιζέριας»

Σχετικά με το πού θα είναι υποψήφιος, ο ευρωβουλευτής τόνισε πως «από τη στιγμή που δε θα γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές, θα είμαι υποψήφιος στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν γινόντουσαν πρόωρες εθνικές εκλογές, θα κατέβαινα στις εθνικές εκλογές. Αλλά δεν το βλέπω πιθανό από τις κινήσεις που κάνει ο κ. Τσίπρας».

Για την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Εμείς οφείλαμε να κάνουμε την προσπάθεια (για μια ενιαία κεντροαριστερά). Αλλά εξαιτίας αυτής της μιζέριας στο χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν ευδοκίμησε. Το ΠΑΣΟΚ δε βγήκε χαμένο. Φαίνεται να διατηρεί τα ποσοστά του, και πρέπει να κοιτάξουμε να τα αυξήσουμε, ενώ Το Ποτάμι δε θα εκλέξει ευρωβουλευτή».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι χρειάζεται η χώρα τη νέα εποχή, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, αλλά απλές λύσεις», ενώ σχετικά με τις συνεργασίες στην πολιτική σκηνή, ο ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «η τήρηση ίσων αποστάσεων είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”, είναι ένα ρητορικό σχήμα άνευ περιεχομένου. Στην πολιτική οφείλεις να συγκρούεσαι. Δεν πρέπει να επιτρέψει η δική μας παράταξη να υλοποιηθεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για την εξαΰλωση του χώρου ανάμεσα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Loading