INTIME

Αποζημίωση για δυσφήμιση ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

Στα δικαστήρια ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διεκδικώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση, αναφορικά με τη γνωστή υπόθεση απόλυσης της καθηγήτριας του γιου του, η οποία δεν είναι πλέον εν ζωή, Φώφης Μπουλούτα.

propoli

Για τη εν λόγω απόλυση κάποιοι έχουν υποστηρίξει ότι συνδεόταν με παρατήρηση που είχε κάνει η καθηγήτρια, το 2012, στο γιο του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια διαγωνίσματος.

Η αγωγή που έχει υποβάλει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο και δεν πρότεινε την εξέταση μάρτυρα, αφορά στο περιεχόμενο επιστολής του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχ. Κουρουτού, το 2018, σε απάντηση σε άρθρο του Γιώργου Μουρούτη, με το οποίο ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού επιτίθετο στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

Τι ανάφερε συγγενής της εκπαιδευτικού

Ως μάρτυρας εξετάστηκε ο Αν. Σπυρόπουλος, συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος αναφερόμενος στο άρθρο Μουρούτη υποστήριξε: «Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά, όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουμε εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της».

Σύμφωνα με το μάρτυρα, στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού, επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Από την πλευρά του ενάγοντα, Αντώνη Σαμαρά, έγινε αναφορά σε δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά της Φώφης Μπουλούτα σε συνέντευξή της, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του τότε μαθητή της, αλλά με τη νέα διεύθυνση που επιθυμούσε «να δείξει τα διαπιστευτήρια της».

Loading