Απόλυτη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα σε Κοτζιά

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Απόλυτη εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά επιδεικνύει το Μέγαρο Μαξίμου, στηρίζοντας τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών!

Αυτό μας διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες θέλουν να απαντήσουν με αυτόν τον τρόπο στην “εθνικιστική έξαρση”, όπως την αποκαλούν, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε εθνικό μειοδότη τον Νίκο Κοτζιά, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Σκοπιανών.

Παραλλήλως, στέλνουν κι ένα μήνυμα στον Πάνο Καμμένο να μην τολμήσει να αφήσει υπονοούμενα σε βάρος του ΥΠΕΞ κατά την αναμενόμενη αντίδραση του υπουργού Άμυνας στην περίπτωση επίτευξης συμφωνίας με τους βόρειους γείτονες.

Οι ίδιοι άνθρωποι σημειώνουν πως ο κ. Κοτζιάς- όπως και στην περίπτωση του Κυπριακού, μολονότι δεν υπήρξαν πέρυσι απτά αποτελέσματα- εργάστηκε σκληρά για μια βιώσιμη λύση του Μακεδονικού μαζί με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ πάνω στην εθνική γραμμή που είχαν χαράξει ο πρωθυπουργός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και η αδελφή του κ. Μητσοτάκη και τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

“Ο Κυριάκος μάλλον δεν το κατάλαβε πάνω στον αντιπολιτευτικό του οίστρο, αλλά χαρακτηρίζοντας μειοδότη τον Κοτζιά προσέβαλε και τη μνήμη του πατέρα του και την αδελφή του, οι οποίοι πάλεψαν για μια αξιοπρεπή λύση στο πλαίσιο της σύνθετης ονομασίας”, παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

Αισιοδοξία για το Eurogroup

Στο μεταξύ, στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν για τις εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο κι εξακολουθούν να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα δοθούν βιώσιμες απαντήσεις σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Αυτά σχετίζονται με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, αφού τα προαπαιτούμενα θα έχουν ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα από τη Βουλή, με τη μεταμνημονιακή εποπτεία η οποία μάλλον δεν θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ, με την εκταμίευση της δόσης ύψους ενός δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς και με τη ρύθμιση του χρέους.

Ως προς το τελευταίο, το μεγαλύτερο αγκάθι θεωρείται ο χρόνος της παράτασης αποπληρωμής του δανείου του δεύτερου μνημονίου, ύψους 130,9 δισ. ευρώ.

Loading