Αφροδίτη Μάνου: «Ημιμαθές έρμαιο ο Τσίπρας»

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε εθνικά στο χείλος της καταστροφής, εξέφρασε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, η τραγουδίστρια και συνθέτης, Αφροδίτη Μάνου.

propoli

Σχολιάζοντας τα πολιτικά δρώμενα της σημερινής εποχής, μετά και τις δηλώσεις της Μεγαλοοικονόμου, η Α. Μάνου εκτίμησε ότι «στην γενικότερη κακοήθεια της εποχής που ζούμε, στην κακοήθεια της Δημοκρατίας, αυτές οι παρά φύσιν έδρες στο κοινοβούλιο, είναι μάλλον φαινόμενα αναμενόμενα. Αυτός είναι ο πυρήνας του προβλήματος που θέτετε. Η Δημοκρατία, μετά από 200 χρόνια, μετά την αστική επανάσταση, υπάρχει, το ξέρουμε όλοι, το βλέπουμε. Δηλαδή η συμμετοχή, πια του κόσμου του λαού, σε θέματα καθημερινότητας, αλλά και θέματα μείζονος σημασίας όπως τα εθνικά ζητήματα, είναι πάρα πολύ περιορισμένη. Δε μπορεί να ψηφίζεις κάποιο κόμμα, έναν αρχηγό, έναν ηγέτη και μετά από τέσσερα χρόνια, όταν αυτός έχει περάσει από 40 κύματα μεταλλάξεων και να έχει πάρει αποφάσεις που ούτε τις σκεφτόσουν, ούτε στο όνειρό σου δε το έβλεπες ότι μπορεί να παρθούν από έναν φορέα μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας, ο οποίος στο μεταξύ έχει μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο. Αυτό το πράγμα είναι πλέον καφκικό».

«Δυστυχώς δεν είμαστε ακόμα ώριμη σαν εκλογική βάση για να ζητήσουμε τέτοιου είδους αλλαγές», εκτίμησε η Α. Μάνου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το πολιτικό σύστημα πάσχει. Αυτό είναι σαφές. Δεν είναι αυτό Δημοκρατία. Είναι μια Δημοκρατία η οποία δεν επαρκεί στον 21ο αιώνα μετά την ύπαρξη του Steve Jobs. Δε γίνεται. Έχει περάσει ο Steve Jobs από τον πλανήτη και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Δε γίνεται να μιλάμε και να συμπεριφερόμαστε με όρους του 1800».

«Οι ιδεολογίες από τις οποίες εμφορούνται τα κόμματα που έχουμε, είναι ληγμένες. Για αυτό προσπαθούνε να πάνε πίσω μπρος, να αλλάξουν αρχηγούς, να αλλάξουν το όνομα, να κάνουν συνεργασίες. Δεν υπάρχει κεντροαριστερά, σας το λέω απερίφραστα. Δεν υπάρχει κεντροαριστερά τον 21ο αιώνα», σημείωσε η γνωστή τραγουδίστρια.

Ακόμα όμως άφησε και αιχμές, περί εξάρτησης από τον ξένο παράγοντα. «Όσο υπάρχουν ληγμένες ιδεολογίες που μας κυβερνούν, δουλικές βεβαίως και εξαρτημένες από τον ξένο παράγοντα, που όλοι πια έχουμε καταλάβει την τελευταία τετραετία, που αν είχε κάτι να μας προσφέρει αφειδώς είναι το να ανοίξουν τα μάτια μας και να δούμε τι μας συμβαίνει».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, η Αφροδίτη Μάνου, εκτίμησε ότι πρόκειται να μας ανοίξει πόρτες δυσάρεστες για το μέλλον.

«Είμαι απόλυτα σίγουρη σε αυτό. Με έχουν πείσει άνθρωποι οι οποίοι είναι το αντικείμενό τους αυτό. Δε μπορώ δηλαδή να εμπιστευτώ τον πάσα έναν πολιτικό και τυχάρπαστο, που μιλάει για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Από την στιγμή που ανακινήθηκε το θέμα των Σκοπίων, ζούμε σε μια διαρκώς αυξανόμενη αστάθεια. Βλέπουμε τι γίνεται με το Κοσσυφοπέδιο, βλέπουμε πως προθερμαίνεται η Ρωσία. Βλέπουμε ότι εμείς είμαστε στη σφαλιάρα, και με έναν Τσίπρα να τρέχει στα τέσσερα που είναι και η προσφιλής τους έκφραση. Είμαι θυμωμένη. Σου σφυρίζω και έρχεσαι, όπου τον στέλνει ο Τραμπ και η Μέρκελ θα σηκωθεί να πάει. Απροετοίμαστος, άσχετος, αμόρφωτος, περιφρονώντας όλον τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο, περιφρονώντας τους διπλωμάτες, περιφρονώντας τον λαό του, πάει εκεί πέρα ένα έρμαιο ημιμαθές να συζητήσει με τον Ερντογάν ο οποίος είναι ένας μεγάλος ηγέτης, όπως και ο Ράμα και ο Ζάεφ. Είναι πολύ σοβαρότερης ποιότητας ηγέτες από τον Τσίπρα. Πάει το τσικό που έχουμε εμείς να μιλήσει για το μέλλον της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά σε σχέση με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής από την παρούσα κυβέρνηση.

«Είμαστε στο χείλος της καταστροφής εθνικά, είμαι απόλυτα πεπεισμένη για αυτό» τόνισε στο τέλος η Α. Μάνου προσθέτοντας πως «αν δεν σηκωθούμε και ο καθένας από το πόστο του να κάνει ότι μπορεί, δεν έχει μέλλον η χώρα. Ελλάδα χωρίς ελληνικότητα δεν υπάρχει».

Loading