INTIME

«Κόντρα» με άρωμα εκλογών στη Βουλή (live)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ύστερα από αίτημα της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

propoli

«Η χώρα βαδίζει με σταθερό βηματισμό προς την έξοδο από την πολυετή κρίση και την ασφυκτική επιτροπεία και έχουν απομείνει τα τελευταία μέτρα αυτής της διαδρομής» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Ήδη, ένα μέρος αυτής της διαδρομής καλύφθηκε, με την τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση, εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία απολύτως πρόσθετη επιβάρυνση» τόνισε ο πρωθυπουργός  ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι καταστροφολογεί. «Παρά τις καταστροφικές προβλέψεις σας, που εδώ και καιρό διατυπώνατε με βεβαιότητα ότι θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα το 2019, ότι, όχι μόνο δε θα υπάρχει χώρος για τα ήδη ψηφισμένα αντίμετρα, αλλά θα φέρουμε και επιπλέον μέτρα από το 2020. Απογοητευτήκατε όμως για μια ακόμη φορά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Φώφη Γεννηματά: «Αρκετά με τα παραμύθια, ζητάω εκλογές»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο ολιστικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ενώ ζήτησε ξεκάθαρα τη διενέργεια εκλογών.

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους τόπου και του λαού. Η συγκυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Τα έχετε ήδη δώσει όλα: δημόσια περιουσία και τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ. Διαλύσατε το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο. Η έξοδος είναι τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα».

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία»

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο, όχι μόνο να καταδικάσετε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, αλλά να το αποδείξετε στην πράξη» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες. Ο δήμαρχος Τήνου με οκτώ άτομα προσωπικό στο αστυνομικό τμήμα κατάφερε και συνέλαβε τον Ρουβίκωνα. Εσείς δεν θέλετε να το κάνετε, γιατί οι συγγένειες με τον χώρο είναι τέτοιες, που δεν σας το επιτρέπουν… Μωρό που μπουσουλάει, είπε ο κ. Τόσκας, ότι είναι ο Ρουβίκωνας, υποθέτουμε ότι η μαμά θα το βοηθήσει να περπατήσει με στοργή και προδέρμ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τσακαλώτος κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

Φραστική επίθεση τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε από τη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι δεν μπορούν να μιλούν για εκλογές και να υποστηρίζουν ότι δεν έχει νομιμοποίηση η σημερινή κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, «τα κόμματα που δημιούργησαν το χρέος και υπέγραφαν μνημόνια χωρίς να ρωτήσουν κανένα», όπως είπε.

«Τσακώνεστε για τις εκλογές. Να είναι τώρα οι εκλογές. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που δε ρώτησαν κανέναν, όταν δημιούργησαν το χρέος. Το ΠΑΣΟΚ δεν ρώτησε κανέναν, όταν έφερε το πρώτο μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δε ρώτησαν κανέναν, όταν έφεραν το δεύτερο μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ δε ρώτησε κανέναν, όταν συμφώνησε πλεονάσματα 6,5% μέχρι το 2014. Και τώρα μας λένε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ότι δεν έχουμε νομιμοποίηση να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο που εσείς τη βάλατε;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

Loading