Β. Λεβέντης: «Να επιστραφούν τα λεφτά που φύγανε»

«Για να σωθεί η οικονομία, πρέπει να επιστραφούν τα λεφτά που φύγανε», τόνισε σε συνέντευξή του στον ALPHA 98,9, o πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

propoli

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «τα λεφτά που φύγανε είναι περίπου 100 δισ., τα οποία φύγανε την τελευταία οκταετία στο εξωτερικό».

«Οι ευθύνες βαραίνουν προσωπικά τον Α. Τσίπρα»

Ερωτηθείς για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι «όταν η κυβέρνηση ενεργεί χωρίς Συμβούλιο Αρχηγών και χωρίς άδεια της Βουλής και κάνει ο πρωθυπουργός του κεφαλιού του, ενώ όλα τα κόμματα τα άλλα φωνάζανε, αναλαμβάνει προσωπικά ευθύνες».

«Ενήργησε χωρίς Συμβούλιο Αρχηγών, χωρίς Βουλή και μας έβαλε σε έναν δρόμο, που αν η Ελλάδα κάνει πίσω θα γίνει το μαύρο πρόβατο του πλανήτη.

Έχει ευθύνες ο κ.Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς, τις οποίες εγώ του τόνισα. Αναγκαστικά μας έβαλε σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Σχολιάζοντας τη νίκη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Ο Ερντογάν και η Τουρκία δεν την αλλάζουν την επιθετική τους τακτική. Η μόνη ισχυρή αντίσταση στον Τούρκο είναι ο ελληνικός στρατός να είναι ισχυρός.

Αν εμείς δεν θέλουμε να διαθέσουμε λεφτά για την άμυνα, ο Τούρκος θα φτάσει στον Πειραιά να ελλιμενίζονται τα πολεμικά του πλοία. Έχει τέτοια στρατιωτική ισχύ ο Τούρκος, που θα είμαστε η μύγα και εκείνοι οι γίγαντες».

«Αν δεν δώσουμε τους οκτώ, πολύ δύσκολο να τους πάρουμε πίσω τους δύο»

Τέλος, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε:«Αν δεν δώσουμε τους οκτώ, πολύ δύσκολο να τους πάρουμε πίσω τους δύο».

Loading