Δραγασάκης: «Μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι καιρός να συζητήσουμε για το μέλλον»

«Τώρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι καιρός να συζητήσουμε για το μέλλον», δήλωσε ο Γ. Δραγασάκης μετά τη  συνάντηση του με τον Roberto Gualtieri, Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

propoli

Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, «η έμφαση για την επόμενη περίοδο στρέφεται στην ανάπτυξη της οικονομίας, τονίζοντας τη σημασία της Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».

Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό ότι ο κ. Gualtieri είναι εισηγητής για τη νέα φάση του “Juncker plan” από το 2020 και μετά (“InvestEU”), καθώς διανοίγονται νέα πεδία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.

Ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Gualtieri – ο οποίος είναι  επικεφαλής ομάδας ευρωβουλευτών της Επιτροπής που βρίσκονται σε διήμερη αποστολή στην Αθήνα- για τη στήριξή του στην Ελλάδα και στις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο κ. Gualtieri συνεχάρη την Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος, σημειώνοντας ότι η ρύθμιση που αποφασίστηκε για το χρέος το καθιστά βιώσιμο, προσφέροντας την προβλεψιμότητα που χρειάζονται οι αγορές.

Ο ίδιος  έκανε επίσης σαφές  ότι στόχος πλέον είναι η ενίσχυση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, με την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα για τη συγκρότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και ανέλυσε το συντονιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα θεσμοθετηθεί εντός του 2018 και θα είναι πλήρως λειτουργική το 2019.

Loading