Τέρενς Κουίκ: «Δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης ο Λαζαρίδης – Να παραδώσει την έδρα του»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ την απόφαση που πήρε ο Γιώργος Λαζαρίδης να ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ.

propoli

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή ότι «δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης» και τον κάλεσε να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Καταρχήν, είναι σαφές ότι (ο Γ. Λαζαρίδης) δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων. Προφανώς κάποιοι δεν αντέχουν, είτε εκβιαζόμενοι και πιεζόμενοι με απειλές ακόμα και κατά συγγενών τους, είτε διότι προβάλλουν επιχειρήματα τα οποία, όμως, η κυβέρνηση τούς τα αποδομεί. Γιατί, για παράδειγμα, το θέμα τού πώς θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, όταν θα έλθει, τέλος του χρόνου, αυτό, όπως είπε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα το συνεννοηθούν οι δύο εταίροι της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όταν θα έλθει η στιγμή», ανέφερε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Αιχμές κατά Λαζαρίδη από τον Τέρενς Κουίκ

«Κάποια στιγμή ο λαός πρέπει να μάθει τι δεσμεύσεις είχε δώσει ο συγκεκριμένος καλός συνάδελφος στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό, ενώπιον μάλιστα δύο υπουργών, όπως λέει και η ανακοίνωση που έβγαλε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κ. Τοσουνίδης, αλλά πάντως είναι σαφές ότι όποιος φεύγει από το πόστο του, είναι η άποψη μου, πρέπει να παραδίδει την έδρα του», δήλωσε στη συνέχεια ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:

«Άμα δεν αντέχεις να την υπηρετήσεις και μάλιστα απέναντι σε εκείνους που θέλουν να γκρεμίσουν την κυβέρνηση, να επανέλθουν στην εξουσία για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους και τα ανομήματά τους, αν γίνεσαι συνεταίρος τους, κομμάτι τους, συνένοχός τους σε ό,τι πάνε να κάνουν και με τη συνδρομή που έχουν από τα γνωστά ΜΜΕ, τότε δεν μπορείς να ανήκεις στην οικογένεια των ΑΝΕΛ, δώσε την έδρα για να προχωρήσουμε παρακάτω. Γιατί εμείς θα προχωρήσουμε».

«Δε θα βρεθεί Συμπιλίδης»

Όσον αφορά τον περιορισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας στους 152 βουλευτές, υποστήριξε πως «το όριο αυτό θέτει ακόμα περισσότερο προ των ευθυνών τους αυτούς που έχουν απομείνει» και αναφέρθηκε στο βουλευτή Κιλκίς που είχε «ρίξει» την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λέγοντας: «Νομίζω Συμπιλίδης δεν θα βρεθεί σε αυτή την κυβέρνηση».

Παράλληλα, κατήγγειλε πως «υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την αντιπολίτευση», σημειώνοντας ότι η πρόταση μομφής αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κραδασμούς στην κυβερνητική συνεργασία στοχεύοντας τους ΑΝΕΛ.

«Ο Καμμένος δε θα λυγίσει»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Τέρενς Κουίκ εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση βουλευτών ή στελεχών των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι από αυτά τα λίγα στελέχη «είναι ακόμα λιγότερα τα αξιόλογα για τα οποία στενοχωριέμαι, όπως η Μανταλένα Παπαδοπούλου» και πρόσθεσε:

«Αυτή η ακροδεξιά παρέα του Μοσχάτου δεν καταλαβαίνει κάτι: ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν περάσει πολύ πολύ χειρότερα και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος τέσσερα χρόνια, και ιδίως τα δύο τελευταία, “χτυπιέται κάτω σαν το χταπόδι” από τα γνωστά συγκροτήματα δεν πρόκειται να λυγίσει, και αυτό που είπε στο Ζάππειο προχθές θα το κρατήσει ως λόγο τιμής».

Loading