«Δεν αποκλείω συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, μόνο όμως σε περίπτωση που καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, άφησε η Φώφη Γεννηματά.

propoli

Παρόλα αυτά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τις πλημμύρες στην Αττική, τις περικοπές των συντάξεων αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Το ΚΙΝΑΛ δε θα αποτελέσει δεκανίκι κανενός αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων. Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά κυβέρνηση, απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί.

Δεν αποκλείω ωστόσο σε μία συμμετοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μόνο όμως αν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις».

«Τα περί καθαρής εξόδου ήταν ψέματα»

Η κα Γεννηματά εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα περικοπής των συντάξεων και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές.  Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για μας, τα «αφεντικά» μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί καθαρής εξόδου ήταν ψέματα».

Οσον αφορά τέλος την συμφωνία των Πρεσπών η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε ότι με ευθύνη του Πρωθυπουργού, αλλά και του Ζάεφ, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία επίλυσης του Σκοπιανού.

«Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε μόνος του και χωρίς την παρουσία των άλλων πολιτικών αρχηγών όπως του είχε ζητηθεί.

Τώρα μάλιστα προσπαθεί να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι μία κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί.»

 

 

 

Loading