INTIME

Ερώτηση του Γρ. Ψαριανού προς ΥπOικ: Στο σφυρί τα μνημεία πολιτισμού;

“Μέχρι και… τον Λευκό Πύργο κυκλοφόρησε σε δημοσιεύματα ότι παραχωρεί το Υπουργείο Πολιτισμού στο Υπερταμείο”. Με αυτήν τη φράση ξεκινά η σύντομη ανακοίνωση του Βουλευτή του Ποταμιού Γρ. Ψαριανού σχετικά με την παραχώρηση μνημείων Πολιτισμού στο Υπερταμείο.

propoli

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «από τον μακρύ κατάλογο των 10.000 ακινήτων των οποίων η κυριότητα περνάει στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, στο λεγόμενο Υπερταμείο δηλαδή, περιέχονται σειρά μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και άλλων πολιτιστικών μνημείων».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει διαμαρτυρηθεί έντονα κι έχει δώσει σειρά ανακοινώσεων στη δημοσιότητα.

Ο κ. Ψαριανός φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του στα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού, ζητώντας να μάθει γιατί η λίστα των ακινήτων που μεταβιβάζονται δεν γνωστοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες όπου θα αναγράφεται αναλυτικά ο κάθε κωδικός σε τι ακίνητο αντιστοιχεί, προκειμένου να εξεταστούν ένα προς ένα τα ακίνητα έτσι ώστε να υπάρξει διαφάνεια, καθώς επίσης και εάν υπάρχει πρόθεση τόσο να εξαιρεθούν τα συγκεκριμένα μνημεία με έκδοση Υπουργικής Απόφασης, όσο και να θωρακιστούν με νομοθετικές ρυθμίσεις στο μέλλον οι οποιοιδήποτε χώροι πολιτιστικής κληρονομίας από ανάλογες μεταβιβάσεις.

Loading