INTIME

Γκιουλέκας: “Ντροπή η Συμφωνία των Πρεσπών”

Στην Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό ζήτημα της γειτονικής πΓΔΜ , αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4, ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

propoli

Αποτιμώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην κεντρική πολιτική σκηνή με αφορμή την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ιδιαίτερα με τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, ο κ. Γκιουλέκας, χαρακτήρισε τα πράγματα ως «περίεργα», αναφερόμενος κυρίως στην αναζήτηση από πλευράς του πρωθυπουργού, των 151 βουλευτών που με την υπογραφή τους θα εξασφαλίσουν την ψήφιση της εν λόγω συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι «ντροπή σε μια τέτοια συμφωνία μείζονος εθνικού θέματος, να το περάσει η κυβέρνηση (σσ από την ελληνική βουλή) με ερανίσματα και με μια ετερόκλητη ισορροπία δυνάμεων».

Ακόμα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε ως «τραγική» την προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, «να προσπαθήσει να παρακάμψει το γεγονός, μόνο και μόνο για να βρει τους 151 βουλευτές, ότι τόσο το 80% του συνόλου του ελληνικού λαού, όσο και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου δεν επιθυμούν την εφαρμογή της συμφωνίας».

Ερωτηθείς σε σχέση με το τι θα συμβεί εάν η Νέα Δημοκρατία κληθεί μελλοντικά να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» του ονοματολογικού ζητήματος, ο κ. Γκιουλέκας τόνισε πως «η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία σε περίπτωση που τη φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση, αλλά εάν ωστόσο έχουν μεσολαβήσει εκλογές και η ΝΔ είναι κυβέρνηση, δεν πρόκειται να φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στην ελληνική βουλή».

Τέλος, από την πλευρά του, υπερτόνισε ότι σε καμία περίπτωση «η συμφωνία δεν πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για πολιτικούς σχεδιασμούς».

Loading