Γ. Πατούλης: «Ο Σκουρλέτης δεν θα άντεχε ούτε λίγες ημέρες να είναι δήμαρχος»

Προσωπική επίθεση στον Πάνο Σκουρλέτη ότι δεν θα άντεχε ούτε λίγες ημέρες να είναι δήμαρχος εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος πατούλης, αναφερόμενος στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη λειτουργικότητα των δήμων εφόσον εφαρμοστεί ο «Κλεισθένης».

propoli

«Αν ο Υπουργός Εσωτερικών επιμείνει να μας αγνοεί χωρίς να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και την τοπική διακυβέρνηση, ευνοώντας την ετεροδιοίκηση τότε θα υποστεί τις πολιτικές συνέπειες των επιλογών του» σχολίασε κ. Πατούλης, κατηγορώντας τον Πάνο Σκουρλέτη ότι «διαλύει τους δήμους και απορρυθμίζει την αυτοδιοίκηση.

Τα επόμενα βήματα

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αποφασίστηκε εντός της επόμενης εβδομάδας να συγκληθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα επόμενα βήματά απέναντι στον «Κλεισθένη».

Έμφαση θα δοθεί στη δημοσιοποίηση και προβολή των θέσεων των αυτοδιοικητικών, ενώ θα ακολουθήσει και οδοιπορικό ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα.

Καταδίκασαν την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Στο μεταξύ την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης διατύπωσε με ψήφισμά του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Τα μέλη εξέφρασαν την συμπαράστασή και τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στο πολιτικό πολιτισμό μιας δημοκρατικής χώρας. Πρέπει με κάθε τρόπο να μπει τέλος στα κρούσματα ανομίας και βίας. Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών».

Loading