Καλαφάτης: «Η ασφάλεια αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα»

«Η ασφάλεια αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και μάλιστα αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας» τόνισε σε εκδήλωση, με θέμα «Ασφάλεια του Πολίτη-Εγκληματικότητα», στη Σταυρούπολη, ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, προσθέτοντας ότι «μια Πολιτεία που υποτιμά την αξία της ασφάλειας προσεγγίζοντας το ζήτημα με ιδεοληπτική επιπολαιότητα, στην ουσία υπονομεύει το ίδιο το αγαθό της ελευθερίας».

propoli

Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή στην ανομία και για διχαστικό λόγο, ενώ αναφέρθηκε και σε επικρίσεις που δέχθηκε, επειδή ταυτόχρονα με την «απερίφραστη καταδίκη» του για την βίαιη επίθεση στον Γ. Μπουτάρη, καυτηρίασε την παραπάνω ρητορική, αλλά και τις «ένοχες σιωπές» σε άλλες περιπτώσεις βίας.

 «Ταυτίζουν την ελευθερία με την ασυδοσία»

«Προσπαθούν να μας πείσουν τα τελευταία χρόνια, ορισμένοι, επίσημα και ανεπίσημα, ότι η ασφάλεια είναι εχθρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σχολίασε ο κ. Καλαφάτης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ταυτίζουν την έννοια της ελευθερίας, με την ασυδοσία των λίγων σε βάρος της ελευθερίας των πολλών. Και έχουν μετατρέψει, προσπαθούν να μετατρέψουν, την ανομία σε κατεστημένο, τους Ρουβίκωνες σε παράγοντες της δημόσιας ζωής, την μαζική απελευθέρωση εγκληματιών από τις φυλακές σε νόμο-σύμβολο της αιχμαλωσίας στα ιδεολογήματά τους και την επιλεκτική αντιμετώπιση της βίας, ανάλογα με τις πολιτικές ταυτότητες θυτών και θυμάτων, σε εργαλεία διχασμού της κοινωνίας. Είναι οι ίδιοι, που με κάθε τρόπο επιχειρούν να φανατίσουν, να διχάσουν, να πολώσουν» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

«Αντί, λοιπόν, να ζητήσουν συγνώμη, από τον ελληνικό λαό τουλάχιστον, για αυτή τους τη ρητορική, επιτίθενται σε όσους έχουν το «θράσος» να την υπενθυμίζουν στον ελληνικό λαό. Όπως συνέβη και με μένα, επειδή, αφού καταδίκασα απερίφραστα την επίθεση προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, δεν παρέλειψα να υπενθυμίσω και να καταδικάσω τη ρητορική αυτή» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης και συνέχισε: «Αλλά, μου επιτέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά του στελέχη για ένα ακόμα λόγο. Γιατί καταδίκασα την υποκρισία, όλων εκείνων, που σιωπούσαν και ανέχονταν παρόμοιες περιπτώσεις με αυτήν του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Γιατί καυτηρίασα τις ένοχες σιωπές όταν οι συνάδελφοι μου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Κωστής Χατζηδάκης, έπεφταν θύματα βιαιοπραγίας. Και βέβαια, καυτηρίασα αυτές τις ένοχες σιωπές και στην περίπτωση της στυγνής δολοφονίας των τριών υπαλλήλων της Μαρφίν, ένοχες σιωπές με πολλά ερωτηματικά».

 «Ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερότροφη βία»

«Όποιος επισημαίνει την ανοχή που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερόστροφη βία, στοχοποιείται. Όμως αυτό δεν θα μας πτοήσει. Εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε σε όλους αυτούς, εντός ΣΥΡΙΖΑ και πέριξ αυτού, ότι η ασφάλεια αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και μάλιστα αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας» πρόσθεσε.

Ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια «οι αξίες της ασφάλειας και της ελευθερίας έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα», παρέπεμψε σε στοιχεία που δείχνουν «έξαρση» της«ανομίας» και της παραβατικότητας και ελλείψεις, σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, της ελληνικής αστυνομίας και κατέθεσε τις θέσεις και τις δεσμεύσεις της ΝΔ, εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, στον τομέα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Στην ίδια εκδήλωση, στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά «Χρ. Τσακίρης», τοποθετήθηκαν επίσης ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μπουραζάνας και ο υπεύθυνος του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων της Ι.Μ. Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, «Φάρος του Κόσμου», στον Δενδροπόταμο, αρχιμανδρίτης, Αθηναγόρας Λουκατάρης.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν οι δήμαρχοι, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Ευόσμου-Κορδελιού Πέτρος Σούλας, Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κ.ά.. Τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Καντούρης.

 

Loading