Μειώνονται οι συντάξεις με σφραγίδα Eurogroup

Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να το πει ο Πιερ Μοσκοβισί μετά το Eurogroup: «Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται και να γίνονται σεβαστές από όλους», κόβοντας με 11 λέξεις το χαμόγελο στο Μέγαρο Μαξίμου, μιας και αυτό σημαίνει ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019 οι συντάξεις μειώνοντας οριστικά.

propoli

«Χρειαζόμαστε συνολική συμφωνία τον επόμενο μήνα και πιστεύω πως σήμερα προλειάναμε το έδαφος για κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο ευρωπαίος επίτροπος, εξηγώντας ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα πρν από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

«Σε ένα μήνα η συμφωνία»

Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για ένα πακέτο μέτρων για το χρέος, το οποίο θα είναι πειστικό και για τις αγορές. «Καταγράψαμε ουσιώδη πρόοδο μετά τη συμφωνία στην Αθήνα, δεν έχουμε φτάσει στο τέλος» είπε. Ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα επιτευχθεί συμφωνία.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ υπενθύμισε από την πλευρά του ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου πρόκειται να είναι διαθέσιμο και το ένα δισεκατομμύριο ευρώ που απομένει από την προηγούμενη δόση, εφόσον προηγουμένως λάβει τα στοιχεία που περιμένει για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων από την πλευρά της κυβέρνησης.

Loading