Γ. Σαρίδης: «Θα καταψηφίσω τη συμφωνία, αλλά…»

«Αν με οποιοδήποτε τρόπο μπορέσω να συμβάλω στη μη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα το κάνω, είτε ψηφίζοντας πρόταση δυσπιστίας, είτε καταψηφίζοντας τη συμφωνία όποτε αυτή έρθει στη Βουλή των Ελλήνων», τόνισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, μιλώντας στον ρ/σ Flash Radio 99,4, στην εκπομπή «Flash Magazino» με τον Χρήστο Τσαλικίδη.

propoli

Σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις που έχουν ως επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Γ. Σαρίδης τόνισε πως «αυτό που ζούμε είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό που ζούμε είναι η τραγική συνέπεια της συνεργασίας δύο εταίρων με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, αυτό που ζούμε είναι η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή να δώσει ονομασία σε ένα κράτος το οποίο δεν δικαιούταν να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα καταψηφίσω τη συμφωνία, αλλά…»

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα στηρίξει την κυβέρνηση ή όχι σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Γ. Σαρίδης επισήμανε πως «αν με οποιοδήποτε τρόπο μπορέσω να συμβάλω στην μη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών αυτό θα το κάνω, είτε ψηφίζοντας πρόταση δυσπιστίας, είτε καταψηφίζοντας της συμφωνία όποτε έρθει στη Βουλή των Ελλήνων. Από εκεί και πέρα αν σε δεύτερο χρόνο η κυβέρνηση μπορέσει να πείσει τη Βουλή ότι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα δύο τριών μηνών θα φέρει ευεργετικά νομοθετήματα για τους Έλληνες πολίτες, τότε εγώ προσωπικά θα καταπιώ τον εγωισμό μου».

Για το πολιτικό του μέλλον

Σε ερώτηση για το αν θα βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην Ένωση Κεντρώων, ο Γ. Σαρίδης τόνισε πως «δεν θα μπορούσα να είναι πουθενά αλλού εκτός από την Ένωση Κεντρώων αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Στηρίζω κοινοβουλευτικά την Ένωση Κεντρώων, αλλά σε περίπτωση που δεν είμαι επιλογή του Βασίλη Λεβέντη, τότε είμαι ελεύθερος να αποφασίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ζητώ τη συμμετοχή του ελληνικού λαού στις εκλογές»

Σχετικά με τη μεγάλη αντίδραση του ελληνικού λαού για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σαρίδης έκανε λόγο για «εξαπάτηση», καθώς δεν «είχε αναφερθεί προεκλογικά το ζήτημα του ονοματολογικού». «Εγώ ζητώ σαν Γιάννης Σαρίδης τη συμμετοχή μεγάλου ποσοστού στις εκλογές, άνω των 60%. Μακάρι να μην είχαμε Βουλή μόνο οκτώ κομμάτων, να είχαμε με δέκα-έντεκα», τόνισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Loading