Βορίδης: «Στο πλευρό του αγροδιατροφικού κλάδου»

Τη στήριξη του υπουργείου στον αγροδιατροφικό κλάδο της Βόρειας Ελλάδας εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου και συναντήθηκε με φορείς και εκπροσώπους του αγροδιατροφικού κόσμου. 

Ο αρμόδιος υπουργός είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από ερευνητές του Ινστιτούτων Ερευνών του ΕΛΓΟ “ ΔΗΜΗΤΡΑ” στη Θέρμη για δραστηριότητές τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

propoli

Κατά την επίσκεψή στην Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού Αυτοχθόνων Ποικιλιών, ο κ. Βορίδης κατέστησε σαφές ότι το υπουργείο θα στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της βιοποικιλότητας της ελληνικής γης.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε και το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Μελετών όπου ενημερώθηκε για την ετοιμότητα των στελεχών στο κρίσιμο θέμα της αντιμετώπισης της Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων και την αποφασιστικής σημασίας συμμετοχή τους στην περιφρούρηση του ελληνικού ζωικού κεφαλαίου από παρόμοιες καταστάσεις.

Ο κ. Βορίδης, στη συνέχεια, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής όπου τον υποδέχθηκαν ο ακαδημαϊκός διευθυντής του Perrotis College, Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο διευθυντής της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Βαγγέλης Βέργος. Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σχολής και του Perrotis College, Πάνο Κανέλλη, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για το πολυεπίπεδο έργο και τη διαχρονική προσφορά του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρακάθισε σε γεύμα της Επιτροπής Αγροτεχνολογίας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τη συμμετοχή επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού τομέα και παραγωγών. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο και ακολούθησε πολυεπίπεδος και εκτενής διάλογος.

Ανέλυσε τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, τις προθέσεις της για τη νέα ΚΑΠ υπογραμμίζοντας: «Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, έτοιμοι να συνδράμουμε σε οποιαδήποτε απαίτησή σας αλλά απαιτούμε συνέπεια και σοβαρότητα στις δεσμεύσεις σας».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading