Γ. Τσαμασλής: «Με απείλησαν με καλάσνικοφ»

Του Α.Τ.

propoli
Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση με τον αυτοσχέδιο καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Τσαΐρια της Περαίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τον νέο δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή να καταγγέλλει στο Politik.gr πως τον απείλησαν με καλάσνικοφ στο γραφείο του.

Το απόγευμα της Τρίτης εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στην περιοχή λόγω καύσης οχημάτων και ελαστικών, η οποία ήταν ορατή από χιλιόμετρα. Μάλιστα, ο Γιώργος Τσαμασλής, δημοσίευσε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου έκανε λόγο για 25 φλεγόμενα οχήματα, με τους κάτοικους της περιοχής να ζητούν άμεση επέμβαση και λύση στο μακροχρόνιο ζήτημα, το οποίο προβληματίζει όλη την τοπική κοινότητα.

Μιλώντας στο Politik.gr, ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλής τόνισε πως θα δοθεί εντολή από τη νέα διοίκηση στην αστυνομία για άμεση παρέμβαση, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι νόμιμοι και ποιοι παράνομοι. «Να φύγουν με κάθε κόστος αν είναι παράνομοι», τόνισε ο δήμαρχος.

Μάλιστα ο Γιώργος Τσαμασλής επισήμανε ότι δέχθηκε απειλές στο ίδιο του το γραφείο από ομάδα Ρομά που κρατούσαν όπλα τύπου Καλάσνικοφ, λέγοντάς τους πως «ή με καθαρίζετε τώρα, ή θα σας διώξω». «Ας έρθουν και με τανκς, οι πολίτες είναι αυτοί που “πληρώνουν” τις ενέργειες των Ρομά, διότι καίγοντας τα αυτοκίνητα, έχει ως αποτέλεσμα να εισπνέουμε καύσιμα», συμπλήρωσε.

«Μόνο εχθρούς έχουν, κανένας δεν τους υποστηρίζει»

Φανερά ενοχλημένος ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού, τόνισε στο Politik.gr ότι οι Ρομά «έχουν μόνο εχθρούς, δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να τους υποστηρίζει. Ειναι ανάγωγη η συμπεριφορά τους και εγώ δεν πρόκειται να ανεχτώ να συνεχιστεί αυτό το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμασλής, συμπληρώνοντας πως οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι «πάρα πολλές».

Εντοπίστηκαν πέντε κλεμμένα οχήματα

Στο πλαίσιο παροχής συνδρομής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που επιχειρούσε την Τρίτη κατάσβεση φωτιάς στον καταυλισμό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού εντόπισαν εντός οικισμού πέντε κλεμμένα οχήματα.

Πρόκειται για επιβατηγά αυτοκίνητα από τα οποία είχαν αφαιρεθεί διάφορα μέρη και διαπιστώθηκε ότι έφεραν φθορές, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εκλάπησαν κατά το χρονικό διάστημα από 25/06 έως 26/08 του 2019.

Τέσσερα από τα οχήματα αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών.

Νέα φωτιά αυτήν την ώρα στην περιοχή

Νέα φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 πάλι στην περιοχή Τσαΐρια στην Περαία, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει στο σημείο με δύο οχήματα και πέντε άνδρες, αναμένοντας την παρουσία της αστυνομίας ώστε να εισέλθουν μέσα στον οικισμό.

 

Loading