INTIME

Εκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας (vd)

Εκλογές μέσα στον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με διαφορά περίπου 9 μονάδων από τη ΝΔ.

propoli

Αυτή ήταν η άποψη που κυριάρχησε στη σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ήττα του κυβερνώντος κόμματος ήταν μάλλον μεγαλύτερη του αναμενομένου.

Δείτε τη δήλωση του πρωθυπουργού:

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους απλούς πολίτες που έδωσαν αυτή τη μάχη, αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη με αυταπάρνηση και ειλικρίνεια. Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε με πρωτοφανείς δυσκολίες και κόντρα στο ρεύμα αλλά πάντα με αξιοπρέπεια. Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, ορθοποδήσαμε και μόλις ανασάναμε θέσαμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Ένα σχέδιο ανάκαμψης, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Την αλήθεια θα πούμε και τώρα. Ο δρόμος της οριστικής εξόδου έχει δύο λύσεις. Την έξοδο από τα μνημόνια, με τους πολλούς στο προσκήνιο και από την άλλη η λύση της επιστροφής στο σκοτάδι της ολιγαρχίας. Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτή την πορεία. Για να μην μπορέσει κανείς να πάρει πίσω αυτά τα μέτρα. Το εκλογικό αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα. Δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο και δεν θα το πράξω ούτε τώρα. Μένω πιστός στις αρχές μου στις αρχές της Αριστεράς. Η αφοσίωσή μας στο λαό δεν είναι μια τακτική είναι ηθική υποχρέωση.

Κανένας από εμάς δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε, δεν ξεχνά που ανήκει και ποιους εκπροσωπεί. Το σημερινό αποτέλεσμα, δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει το σχέδιο για τη στήριξη των πολλών. Δίνει την ευχέρεια να αμφισβητήσει αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Όμως η ετυμηγορία ανήκει στον λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα και την αλληλεγγύη. Από τη μάχη να υπερασπιστούμε τους κόπους και τις θυσίες του λαού.

Θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως κάναμε πάντα. Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο, θα ζητήσω την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών, για να πάρει ο λαός την απόφαση. Αν επιθυμεί τα μέτρα στήριξης των πολλών ή όχι. Ο ελληνικός λαός υπήρξε πάντοτε το στήριγμα μας. Το μοναδικό μας στήριγμα. Απευθύνομαι στους Έλληνες με ειλικρίνεια και ζητάμε καθαρή εντολή. Πορευτήκαμε με το κεφάλι ψηλά. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές την απάντηση θα την δίνει πάντα ο ελληνικός λαός. Θα την δώσετε εσείς. Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια. Και αυτό το μέλλον πιστεύουμε ότι ανήκει στους λαούς».

Loading