ΙΝΤΙΜΕ

Ελεύθεροι οι τρεις δημοσιογράφοι μετά το αυτόφωρο

Μετά από ολονύκτια κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής των Εξαρχείων, οι τρεις δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που μηνύθηκαν από τον  υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου, αφέθηκαν ελεύθεροι.

propoli

Συγκεκριμένα, ο εκδότης του έντυπου, Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας, Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ, Κατερίνα Γαλανού, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέας ο οποίος διέταξε περαιτέρω προανακριτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ.

«Η δημοκρατία έχει αντισώματα, η ελευθερία του Τύπου νίκησε» τόνισε ο διευθυντής του «Φιλελεύθερου», Παναγιώτης Λάμψιας κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Θυμίζουμε ότι η μήνυση και η σύλληψη των τριών δημοσιογράφων έγινε για ρεπορτάζ το οποίο αναφερόταν για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, ενώ το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον Βασίλη Κικίλια της ΝΔ και τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΚΙΝΑΛ να επισκέπτονται τους τρεις δημοσιογράφους στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκαν.

Loading