Μητσοτάκης: «Οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση της ΝΔ»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλυσε τόσο τις δικές του θέσεις, όσο και αυτές της Νέας Δημοκρατίας.

propoli

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου παραμένει πάνω από το 4%», ενώ πρόσθεσε ότι «οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κινηθεί γρήγορα και βάλει τη χώρα σε μακρά πορεία υγιούς ανάπτυξης, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος».

Σ’ ότι αφορά το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το κόμμα του δεν την ψήφισε, όπως δεν ψήφισε και τη μείωση του αφορολόγητου και εύχεται στην κυβέρνηση να κατορθώσει να ανατρέψει μόνη της αυτά που η ίδια ψήφισε.

«Δεν έπαιξα τα παιχνίδια του Τσίπρα, γιατί θα τα βρω μπροστά μου. Δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου ως πολιτικό μεσσία. Απεχθάνομαι αυτόν τον ρόλο» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως προτιμά να είναι «ένας πολιτικός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε».

Επίσης πρόσθεσε ότι «δεν θα πάει από την πρώτη μέρα της εκλογής του στην Άνγκελα Μέρκελ για να διαπραγματευτεί τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία η χώρα έχει δεσμευτεί, ωστόσο ποντάρει αρκετά στην στήριξη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Τέλος για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών επανέλαβε πως δεν πρόκειται να το ψηφίσει, ενώ προανήγγειλε πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, ακόμη και την Αριστερά, τα οποία θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, ενώ τόνισε ότι το υπουργικό του συμβούλιο θα είναι μικρότερο με κατάργηση των αναπληρωτών υπουργών και συγχωνεύσεις υπουργείων.

Loading