Ελληνορωσικά: Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Κοτζιάς

Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο Νίκος Κοτζιάς, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις.

propoli

Η ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στη χώρα μας υποχρέωσε τον Έλληνα ΥΠΕΞ να συναντηθεί άμεσα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εκτιμήσουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, μετά την όξυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Έφυγε άρον άρον ο Νίκος Κοτζιάς

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας των στιγμών είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έφυγε άρον άρον από το υπουργείο και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ημερίδα για τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει το λόγο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό. Είναι δεδομένο, ωστόσο, ότι ο λόγος που τον οδήγησε εκτάκτως στο Μαξίμου ήταν η όξυνση στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση

Η συνάντηση του ΥΠΕΞ με τον πρωθυπουργό διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, κατά τη συζήτησή τους οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς υπογράμμισαν πως η Ελλάδα “θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας”.

Τόνισαν, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση “ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο”.

Loading