INTIME

Επίθεση Αραμπατζή σε Αραχωβίτη για την κτηνοτροφία

«Βολές» κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, εξαπέλυσε η αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή.

propoli

«Εκατό εκατ. ευρώ κοινοτικά κονδύλια εξασφάλισε ο Ιρλανδός υπουργός Γεωργίας για τη στήριξη της κτηνοτροφίας στη χώρα του. Ο κ. Αραχωβίτης ακούει;», τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής Σερρών.

Η πλήρης δήλωση της κ. Αραμπατζή:

«Ενώ η Ιρλανδία διεκδίκησε και εξασφάλισε 100 εκατ. ευρώ κοινοτικά κονδύλια για την κρίση στην Κτηνοτροφία της, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “αγρόν αγοράζει”.

Εδώ και τρία χρόνια η Νέα Δημοκρατία προειδοποιεί για την άνευ προηγουμένου κρίση στην ελληνική κτηνοτροφία και ειδικά στην αιγοπροβατοτροφία. Ωστόσο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έφερε το κρίσιμο θέμα της κρίσης στο Συμβούλιο Υπουργών, ουδέποτε μίλησε για τον αφανισμό του κλάδου, ουδέποτε διεκδίκησε ευρωπαϊκά κονδύλια.

Αρκείται μόνο στην ευκολία της προεκλογικής διανομής ενισχύσεων de minimis, που αποτελούν χρήματα προερχόμενα από περιορισμένους εθνικούς πόρους, και που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποτελεσματικά.

Μια Κυβέρνηση που εξοντώνει την αιγοπροβατοτροφία με τη φοροληστρική επιδρομή της, την παντελή έλλειψη ελέγχων, τα ανύπαρκτα ισοζύγια γάλακτος και το πάρτι ελληνοποιήσεων. Και βέβαια με τη στρεβλή, ψηφοθηρική διανομή της εξισωτικής αποζημίωσης, η οποία στερείται αδικαιολόγητα από τους κατά προτεραιότητα δικαιούχους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, από τους πρεσβευτές της ελληνικής μας φέτας.

Οι Έλληνες γεωργοί και κτηνοτρόφοι αξίζουν καλύτερα. Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα στηρίξει την αγροτική επιχειρηματικότητα, και με αποτελεσματική διαπραγμάτευση θα διεκδικήσει και θα αξιοποιήσει τα κοινοτικά κονδύλια».

Loading